Kampaň Nejíst není řešení

Termín realizace projektu: od 1. ledna 2023 do 31. prosince 2023.

V Centru Anabell se již od roku 2004 zaměřujeme nejen na pomoc lidem s poruchami příjmu potravy a jim blízkým, potažmo rodinám s dětmi s duševními obtížemi, ale také na preventivní a osvětové aktivity. Jednou z nich je dnes již tradiční Měsíc bez diet, který organizujeme každoročně vždy po celý měsíc květen. Květen z toho důvodu, že 6. května se slaví Mezinárodní den bez diet. Našim záměrem je zvýšit informovanost veřejnosti o poruchách příjmu potravy a také o nebezpečí diet či rozličných webů, chatů a sociálních sítí s touto tématikou, pokud si na nich lidé radí, jak přijmout poruchu příjmu potravy jako životní styl. 

 

Kampaň Měsíc bez diet se stala součástí velkého projektu, který v roce 2023 realizujeme s podporou Ministerstva zdravotnictví, Krajského úřadu Jihomoravského kraje a Magistrátu města Brna. Projekt jako celek nese název Nejíst není řešení a jeho součástí jsou rozličné besedy, diskuse, Dny otevřených dveří na všech našich pobočkách, ukázky vedení svépomocných podpůrných skupin pro klienty, dále pak tři autogramiády s autorkou knihy dotýkající se tématu dospívání s riziky poruch příjmu potravy, ale také například workshop ve vybraném Mateřském centru. Plánujeme i besedy na školách pro žáky a studenty, ale také pro pedagogy a další besedy pro rodiče. Snažíme se tak v nejširší míře oslovit kohokoli, komu by informace mohly být užitečné a kdo by v okamžiku, kdy bude potřeba předat informaci, kde vyhledat odbornou pomoc, věděl, kam a jak nejlépe dotyčného nasměrovat. K projektu patří i velká kampaň se dvěma videospoty a kvízem na školách v síti interaktivních obrazovek Ámos vision (https://amosvision.cz/cz) a osvětově-edukační část na FB i IG Anabell prostřednictvím tzv. internetových memů.

 

Na některé fotografie z jednotlivých akcí se můžete podívat níže:

  • Dny otevřených dveří v pobočkách Anabell

  

  • Videospoty v síti Ámos vision 

  • Ukázky skupinové práce s klienty

 

  • Online LiveStreamy

  • S Anabell kolem Česka – běh pro Anabell

  • Autogramiády knihy Všechno bude dobrý, Beth v Brně, Praze i v Ostravě

Anabell Brno - 27. 9. 2023

 

 

Anabell Ostrava - 23. 10. 2023

  

Anabell Praha - 2. 11. 2023

 

  • Besedy na školách

  • Internetové memy

  

 

Projekt s podporou Ministerstva zdravotnictví nese název „Nejíst není řešení“, reg. číslo: 2023/CAU/PVP/176    

 

Sub-projekt s podporou KÚ Jihomoravského kraje nese název „Anabell pro rodiny - kampaň Nejíst není řešení", sml. číslo: JMK084153/23/OSV.

 

Sub-projekty s podporou Magistrátu města Brna jsou „Nejíst není řešení“ (reg. číslo: ........ ) a „Preventivní aktivity v oblasti poruch příjmu potravy“ (smlouva číslo: 7223091768).

 

 

Původcem Měsíce bez diet byl Týden pro mentální anorexii a mentální bulimii pořádaný Centrem Anabell, Zdravotním ústavem se sídlem v Brně a Magistrátem města Brna právě v roce 2004 a jehož obsahem byla například výstava fotografií v brněnském IBC. 

 

 

Děkujeme za podporu pro naši práci.

 


 Zpět na seznam projektů